För dig som syr


Jag tänkte ha lite informationssidor för er som är intresserade av var jag handlar, hittar mina tuturials och mönster eller vilka symaskiner jag använder och på vilket sätt.

 

”Hemmabygge” av bandkantare till Pfaff Coverlock 3,0


Enligt Pfaffåterförsäljare finns det ingen bandkantare som passar till en Pfaff Coverlock 3,0. Eftersom jag förstått på andra att detta är ett hjälpmedel som sparar väldigt mycket tid så var jag väldigt intresserad av att få tag i en som jag kunde använda och till slut löste jag det Såhär gick jag till väga…  Läs mer

Kombinationsmaskin – vad är skillnaden mellan den och en overlock eller covermaskin


Jag syr på en Pfaff Coverlock 3,0 som är en så kallad kombinationsmaskin. En kombinationsmaskin gör allt en overlock (OL) gör; nämligen syr,överkastar och skär tyget i ett moment. Man kan säga att den syr ihop två lager tyg, ”sick-sackar” så att inte tyget fransar sig och klipper bort allt… Läs mer© Copyright NiLLiN - Powered by The Cotton Theme